11 maart 2020

Diensten en service

Wmo-cliëntondersteuning

Hulp bij de Wmo-aanvraag
Hoe zorgt u ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen? Als u zorg, dagbesteding of hulpmiddelen nodig heeft, kunt u daarvoor aankloppen bij de gemeente. Maar u hoeft dat traject niet alleen in te gaan, want via de KBO-Afdeling bij u in de buurt kunt u een beroep doen op een van onze 150 vrijwillige cliëntondersteuners.  Zij kunnen het  Wmo-proces met u bespreken, uitzoeken waar u recht op heeft, en u bijstaan in gesprekken met bijvoorbeeld de gemeente. Kortom: onze cliëntondersteuners helpen u graag met uw Wmo-aanvraag.

Belastinghulp

Belastingadvies en hulp bij  zorg- of huurtoeslag
Wij bieden een belastingservice: via uw Afdeling kunt u terecht bij een van onze vrijwillige belastinghulpen voor hulp bij uw aangifte inkomstenbelasting. Ook kunnen zij u ondersteunen bij het aanvragen van uw zorg- of huurtoeslag. We zijn er trots op dat in Brabant circa 550 vrijwillige belastinghulpen jaarlijks zo’n 20.000 senioren helpen bij hun aangifte inkomstenbelasting en/of de aanvraag van zorg- en huurtoeslag!

Thuisadministratie

Administratie op orde brengen
Heeft u moeite met het bijhouden van uw administratie en wilt u bijvoorbeeld hulp bij het ordenen van uw post of met budgetteren? Dan kunt u een vrijwillige thuisadministrateur inschakelen via de KBO-Afdeling bij u in de buurt. De thuisadministrateurs worden centraal opgeleid , zodat zij u zorgvuldig en discreet kunnen helpen met het op orde brengen en houden van uw administratie.