13 juni 2022

Verslag Braderie Dinteloord

Zaterdag 11 juni stond Dinteloord vol met marktkramen vanwege de jaarlijkse Braderie.
Ook de plaatselijke KBO had zich voor een kraam ingeschreven om mensen te informeren over hun activiteiten en services die ze organiseren en verlenen. Zo konden de bestuursleden en hun partners enthousiast vertellen over het “Samen Tafelen” project, de Muzikale Bingo, de lezingen over de Slag om de Schelde, de voorlichting over bankfraude en hoe dit te voorkomen, de creatieve workshops, de koffieochtenden die er weer aan komen en nog veel meer.

Verbaasd waren de bezoekers over de services die je bij de KBO mocht verwachten zoals daar zijn de gratis Thuis-administrateur die je helpt bij het op orde brengen van je administratie. De gratis WMO-cli├źntondersteuners┬á die je kunnen helpen bij het aanvragen van hulp, zorg of hulpmiddelen. De Juridische Helpdesk waarbij je gratis terecht kan voor een deskundig advies of notaris spreekuur. De belastinghulpen die naast het invullen van uw belastingformulier ook advies geven op het gebied van zorg-, hulp- of huurtoeslag. De gratis ouderenadviseur; iemand die met je meedenkt over regionale en lokale (zorg-) voorzieningen en diensten. En tot slot de clientondersteuner die gratis zijn diensten aanbiedt bij vragen op allerlei gebied.
Volop redenen om over een lidmaatschap van deze bond van ouderen na te denken.

Maar ook kon je bij de kraam van de KBO raden naar het juiste gewicht van de scootmobiel van de Scootmobielshop met daarop de voorzitter van de Dinteloordse KBO afdeling.
Het totaalgewicht was 208 kg en 4 ons. Het juiste gewicht is niet geraden, maar er waren 5 deelnemers die met 210 kg er het meest dichtbij zaten. Bij deze personen heeft de dobbelsteen bepaald dat Dhr. Vermolen uit Stampersgat de heerlijke taart in ontvangst mocht nemen.

Daarnaast had de KBO het Dinteloords kampioenschap Sjoelen dames / heren georganiseerd. En dat het er serieus aan toe ging bleek wel uit de felle strijd die er soms binnen gezinnen, families en vrienden werd “uitgegooid”.
De winnares bij de dames was Mevr. Julia de Hoog die zich met 60 punten een jaar lang “KBO Sjoel-kampioene Dinteloord” mag noemen.
Bij de heren werd de strijd gewonnen door Dhr. Sam uit de Steenbergseweg. Met 66 punten bij slechts 1 keer gooien met 30 stenen was hij de onbetwiste “KBO Sjoel-kampioen Dinteloord” 2022.
Naast de roem was er voor beide kampioenen een goed gevulde AH doos met boodschappen.

De KBO-Dinteloord kan terugkijken op een zeer geslaagde dag en wil dan ook iedereen bedanken die hieraan heeft deelgenomen of bijgedragen.